MODELLEK

 

KERESKEDÉS

MV Agusta A legenda

 

Egy legenda, melyet az olasz királyi család hozott létre majd a márka lassan feledésbe merült ám egy másik olasz család feltámasztotta.

Hogy miért?

Azért mert ez a legenda a motorkerékpárok évtizedes szeretetén alapul, olyan gépek, amelyek jellegzetesen olaszok, érző lélegző műalkotások, amelyek ezt a nevet viselik MV Agusta.

Varese-ben ebben a kis alpesi faluban, a vad pa és gleccsertavak között nincs fontosabb, mint a hagyományok tisztelete. A hagyományé melyben két olasz család és egy csodálatos márka az MV Agusta játszák a főszerepet. Az egész akkor kezdődött, amikor a királyi család rákapott a motorozásra. Az MV Agusta F4 a modern sportmotorok királya családfáját egészen egy szicíliai grófik követhetjük nyomon. A grófot Giovanni Agusta-nak hívták és a repülés szerelmese volt. 1907-ben repült előszőr és 1923-ban kezdet repülőgépeket építeni, az általa alapított cég ma is Olaszország legnagyobb helikoptergyártója. Agusta fiai, különösen Domenico azonban ennél töbre vágyott. Domenico az egész család vagyonát kockára tette amikor megalapította az MV Aguszta-t, melyben az M a mehanika szóra utalt a V pedig az olasz Verghera ahol a cég működött. Az első MV Aguszta 1945 őszén mutatkozott be a nagyközönségnek. Vespa 98 volt a neve. Domenico nem tudta, hogy sajnos ezt a nevet már egy másik gyártó levédette, így bármekkora befolyással is bírt kénytelen volt megváltoztatni a motor nevét, amelyet ettől kezdve egyszerűen csak 98 ként emlegettek. Domenico gróf cégének hírnevet akart szerezni ezért az MV 98-ast kivite a versenypályára.

A márka az Agusta család idelyében alapozta meg hírnevét, azóta sem nyert senki annyi versenyt mint annak idején az MV pilotjai, nincs hozzájuk fogható sikersztori.

Az Agusta figyelemreméltó eredményekkel büszkélkedhetett 1952-1973 között 63 világbajnoki futamot nyertek annak ellenére, hogy az Agusta család számára továbbra is a repülés folt a legfontosabb szenvedélyes motorosok maradtak. Az ő motorjaikat választotta minden idők egyik legjobb versenyzője Giacomo Agostini is. Karierje 1966-ban kezdődött, méghozzá azzal, hogy egymás után 7 világbajnokságot nyert meg. A riválisok számára nyilvánvaló lett, hogy a győzelemhez nekik is egy MV Agusta nyergébe kell pattanniuk. Az MV Aguszta egy 17 világbajnoki győzelemből álló sorozatot tudhat magájénak az 500cc kategóriában. Agusta gróf a maga módján egy kicsit őrült volt, a versenyek elött fogta magát és egyszerűen leállíttatta a helikopterek gyártását, hogy mérnökei teljes mértékben a versenymotorokra koncentrálhassanak. A gróf 1971-es halálával a vállalat is hanyatlásnak indult. 1975-ben még mindig jelentős piaci részesedéssel bírt, de motorokat többé már nem gyártott. Az MV Aguszta motorgyár 30-év működés után bezárt. A márkát hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Szerencsére nem merült teljesen feledésbe, a néhai gyárat egy másik olasz család vásárolta fel, akik szintén megszállott motorosok voltak. Claudio Castiglioni és fia Giovanni 1991-ben vásárolták meg az MV Agusta márkanevet.

|  ÉLVEZD AZ UTAZÁST  |

 

          


Egy MV Agusta nyergében biztos lehetsz abban, hogy a szenvedély hajtotta a tervezőjét.

This Web site is owned and run by MV AGUSTA Pest.
The information contained in the Site relates to the products manufactured and sold by Mv Agusta and is as exhaustive and relevant as possible. Nevertheless, MV Agusta reserves the right to make, at any time and entirely at its discretion, variations to prices, colours, materials, fittings, specifications or models or to the availability of those products. Some links appearing on the Site may give access to sites owned and run by third parties. MV Agusta Hungary shall not be held liable for information given on these sites, their owners being exclusively responsible. MV Agusta Pest has no control over and/or responsibility for the contents of independent Web sites to which it has no title and it provides the links in question to respective visitors purely for the purpose of offering them a more practical service.

 


 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

MV AGUSTA INTERNATIONAL

KÖVESS MINKET

 

MV AGUSTA Pest

MV AGUSTA Intrnational

  


 

MV AGUSTA Pest ©

Adósz.: 14335329-2-42   -   H-P:8-18 SZ:9-12

MV AGUSTA értékesítő: +36(70)944-9470 - ertekesites@mvagustapest.hu

Euro-Motors Csoport© - 1173 Budapest, Hajdúcsárda u. 2.